Hevosalan yritykset unohtavat usein kokonaan digitaalisen viestinnän

Niin kuin muillakin aloilla, myös hevosalan liiketoiminnassa sosiaalinen media ja digimarkkinointi on muodostunut välttämättömäksi, jotta on mahdollista laajentaa asiakaskuntaa ja tavoittaa isomman yleisön. 

Siinä missä muut yritykset panostavat nimenomaan digitaaliseen markkinointiin, usein hevosalan yritykset pyrkivät tekemään kaiken itse tai jättävät sen kiireessä taka-alalle. Kaikkea ei kuitenkaan kannata tehdä yksin, sillä sisällöntuotannon ammattilaiset auttavat kaikenlaisia yrityksiä näkyvyyden saannissa. 

Ratsastuskouluista varustemyymälöihin strategisen digimarkkinoinnin käyttö voi todistettavasti tuottaa merkittävää hyötyä. Mitkä sitten ovat parhaat tavat hyödyntää somea tai yleisimmät virheet mainonnassa? Millaisia strategioita kannattaa tehdä digimarkkinoinnin laajentamiseksi houkuttelemaan enemmän asiakkaita hevosharrastajien seasta? Lue eteenpäin, niin tiedät!

Legendaarinen somen voima

Ennen sisältösuunnitelman tekemistä, on tärkeintä tunnistaa oma kohdeyleisö sekä alustat, joilla haluttu kohdeyleisö on aktiivisin. Instagram ja TikTok ovat suosittuja valintoja visuaaliselle sisällölle, kuten videoille, kun taas Facebook ja LinkedIn tavoittaa reaaliaikaisten ja osallistavien keskustelujen kautta enemmän asiapitoisempaa yleisöä. Sisällön räätälöiminen kullekin alustalle varmistaa maksimaalisen vaikutuksen.

Hevosmaailma on visuaalisesti kiehtova ja tämän osa-alueen hyödyntäminen onkin avainasemassa. Jakamalla korkealaatuisia kuvia ja videoita hevosista, ratsastajista ja liiketoiminnan kulisseista, herättää kiinnostusta ja saa sitoutettua yleisöä julkaisuihin. Visuaalisia elementtejä käyttämällä saadaan kerrottua mukaansatempaava tarina, joka resonoi yleisön kanssa ja luo myös tunnepohjaisen yhteyden.

Yhteisöllisyyden tunnetta voi luoda osallistumalla seuraajien kanssa viestintään kommenttien, tykkäysten ja jakamisten kautta. Vastaamalla nopeasti kysymyksiin ja luomalla äänestyksiä tai keskusteluja rohkaistaan yleisöä osallistumaan. Uskollisen online-yhteisön rakentaminen on muunnettavissa kasvavaksi asiakasuskollisuudeksi ja suositusten viidakkorummuksi.

Kaikkea ei kuitenkaan kannata tehdä yksin.

Somen sudenkuopat

Yleinen virhe on jättää määrittelemättä ja kohdistamatta se oikean kohdeyleisö. Kaikkea kaikille -mentaliteetti harvemmin toimii. Hevosalan yritysten on tunnistettava potentiaalisten asiakkaidensa kiinnostuksen kohteet, demografia ja verkossa tapahtuva käyttäytyminen, jotta mainoksia voidaan kohdentaa tehokkaasti. Ovatko asiakkaat harrastajia, hevosen omistajia vai kilparatsastajia? Lapsia vai aikuisia? Miten heitä puhutellaan? 

Aitous on avainasemassa ja monesti hevosmaailmassa syytetäänkin kiiltokuvaimagon luomisesta. Kannattaa siis käyttää itse otettuja kuvia, ei kuvapankin materiaaleja, jotka eivät vastaa aitoja kokemuksia. Sen sijaan julkaisuissa on hyvä esitellä oikeita ratsastajia, hevosia ja liiketoimintaa, parantaen siten luottamusta ja uskottavuutta. 

Nykyään jokaisessa älypuhelimessa riittää laatu hyvien kuvien ja videoiden ottamiseen, eikä kuvaukseen tarkoitettu rengasvalokaan ole kallis.

Datan analysointi jää monelta myös tekemättä. Sosiaalisen median analytiikan seuraamisen laiminlyönti haittaa mainosten tehokkuutta. Omista julkaisuista tulisi säännöllisesti käydä läpi ainakin sitoutumisprosentteja, klikkausprosentteja ja konversioita, jotta strategiaa voidaan hienosäätää ja sen kautta saavuttaa parhaat tulokset. 

Miten tehdä digimarkkinointia?

Sosiaalisen median mainontaa voi tukea kohdennetuilla sähköpostimarkkinointikampanjoilla. Tilaajille tarjotaan uutiskirjeen kautta esimerkiksi eksklusiivisia tarjouksia, koulutussisältöä tai tapahtumakutsuja. Uutiskirjeen tilaajien määrän kasvattaminen mahdollistaa suoran viestinnän ja räätälöidyn markkinoinnin. Muista kuitenkin GDPR ja tietojen hyödyntämisen säännöt.

Yhteistyö vaikuttajien kanssa on suosittua ja hevosyhteisön sisällä sillä on helppoa laajentaa näkyvyyttä, mikäli vain osaa valita oikeat somettajat ja tekee kaikkia osapuolia sitovan sekä hyödyntävät sisältösopimuksen. Lisäksi UGC (user generated content) on tällä hetkellä kuluttajien suosiossa. Siinä aivan tavalliset henkilöt antavat palautetta tuotteesta tai palvelusta omalla somekanavallaan, antaen rehellistä ja autenttista sisältöä, joka vetoaa muihinkin kuluttajiin. 

Eikä pidä unohtaa hakukoneoptimointia! Suurin osa ihmisistä etsii tuotteita ja palveluita mm. Googlen avulla. Optimoimalla verkkosivustoa asiaankuuluvilla avainsanoilla ja luomalla laadukasta sisältöä, nostaa mahdollisuuksia löytyä hakutulosten alkupäästä. Sivuston tulee lisäksi olla mobiiliystävällinen, sillä yli 70 % selaa nettiä pelkästään puhelimella tai tabletilla. 

Jotta hevosalan liiketoimintaa voi kasvattaa digitaalisen viestinnän avulla, edellyttää sosiaalisen median hallitseminen strategista yhdistelmää sisällön, yleisten mainonnan sudenkuoppien välttämisen ja digimarkkinoinnin perusteiden välillä. 

Aitouden säilyttäminen, kohdeyleisön ymmärtäminen ja monipuolinen lähestymistapa auttavat vahvistamaan asemaa nykypäivän digihevosyhteisössä.

Kysy meiltä tarjousta sisällöntuotannosta tai nettisivujen uusimisesta! Olemme hevosurheiluun erikoistunut pieni viestintätoimisto. 

 

Kuvituskuvat: Pixabay